«ابومحمد الجولانی» با وزیر مشاور قطر در امورخارجه دیدار کرد تاکید پزشکیان بر عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد پزشکیان: باید از توسعه پایتخت جلوگیری کرد نتانیاهو بازهم به دادگاه رفت دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه آیت‌الله علم‌الهدی: حضرت فاطمه (س)، بنیان‌گذار جریان مقاومت است | شهدای فاطمیون، رهروان صدیق مکتب فاطمی رئیس‌جمهور در مراسم تجلیل از مقام زن شرکت کرد | پزشکیان: حقوق افراد را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد
سرخط خبرها

رئیس سازمان برنامه و بودجه: دولت را منفی ۱۴۰۰ همت تحویل گرفتیم| رشد اقتصادی غیرتورمی در دستور کار دولت است

  • کد خبر: ۱۲۳۱۶۱
  • ۰۶ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۳
رئیس سازمان برنامه و بودجه: دولت را منفی ۱۴۰۰ همت تحویل گرفتیم| رشد اقتصادی غیرتورمی در دستور کار دولت است
معاون رئیس‌جمهور گفت: برخی می‌گفتند خزانه خالی، اما دولت را با ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی تحویل گرفتیم، البته با تمرکز بر درآمد‌های پایدار توانستیم بدون استقراض از بانک مرکزی بالاترین پرداخت تاریخ کشور در بخش عمرانی را رقم بزنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، سیدمسعود میرکاظمی در نشست جامعه اسلامی مهندسین با گرامیداشت هفته دولت و تجلیل از شهیدان رجایی و باهنر، گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور در مقطع آغاز به کار دولت سیزدهم و عملکرد یکساله این دولت ارائه داد.

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه با وجود فعالیت دولت‌هایی با دیدگاه‌ها و رویکرد‌های اقتصادی و سیاسی متفاوت در کشور در دهه‌های اخیر، برخی سیاست‌گذاری‌های نادرست همچنان ادامه دارد و آثار منفی آن را در اقتصاد کشور مشاهده می‌کنیم، گفت: دولت سیزدهم به دنبال تغییر در راهبرد‌ها و ایجاد ثبات و آرامش اقتصادی در کشور، بدون پول‌پاشی و گره زدن اقتصاد به مذاکرات و تصمیمات خارجی‌هاست.

وی در ادامه با طرح سوالاتی از قبل اینکه چرا با وجود افزایش ۱۰ برابری هزینه‌ها نرخ رشد اقتصادی صفر است؟، ادامه داد: در برخی دوره‌ها نفت گران بوده و در برخی دوره‌ها قیمت‌ها افت کرده؛ در برخی دور‌ها تحریم شدت گرفته و در برخی زمان‌ها شدت تحریم کم شده، اما در همه این ادوار شاخص‌های مهم مثل رشد اقتصادی و بهره وری وضع مناسبی نداشته اند؛ این موضوع نشان می‌دهد که باید در راهبرد‌های کشور تجدید نظر کرد.

میرکاظمی اضافه کرد: با وجود نیروی کار ارزان؛ پرداخت ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه پنهان انرژی؛ نسبت پایین مالیات به تولید ناخالص بازهم قیمت تمام شده برخی کالا‌ها بالا است و برای حمایت از آنان به سراغ وضع تعرفه‌های بسیار بالا رفته ایم؛ اما این شیوه در بلند مدت به بهبود اوضاع اقتصادی کشور کمک نمی‌کند؛ رویکرد فعال اقتصادی باید به سمت تولید صادرات محور تغییر کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: در هشت سال دولت گذشته با دادن آدرس غلط به مردم، کشور را به دنبال امیال سیاسی خود کشاندند و با وجود هزینه ۲۹۰۰ همت از منابع کشور، متأسفانه دستاوردی جز رشد اقتصادی نزدیک به صفر، نرخ بهره‌وری منفی، نرخ سرمایه‌گذاری منفی چهار و شش دهم درصد، تورم بالای ۵۰ درصد، نرخ بیکاری بالای ۱۶ درصد و کاهش سرمایه اجتماعی و سقوط اعتماد مردم به دولت، نداشتند.

وی در ادامه داد: در مقطع آغاز به کار این دولت، نه تنها خزانه کشور را خالی تحویل این دولت دادند، بلکه با حجم زیادی از تخصیص‌های بدون منابع، اوراق سررسید شده و تنخواه استفاده شده، کار خود را شروع کردیم. تقریبا زمانی که دولت را تحویل گرفتیم با بدهی ۱۴۰۰ هزار میلیارد تومانی رو به رو شدیم.

میرکاظمی ‌گفت: در شرایطی که خشکسالی باعث کاهش تولید کالا‌های اساسی در کشور شده بود، قیمت‌های جهانی نیز سه بار افزایش پیدا کرد و سقف ۵۴ همتی تنخواه توسط دولت قبل مصرف شده بود. حتی با وجود جان دادن ۶۰۰ تا ۷۰۰ از هموطنانمان در شرایط کرونا، واردات واکسن کرونا را به اف‌ای‌تی‌اف گره زده بودند، اما با تلاش مضاعف رئیس جمهور و اعضای دولت سیزدهم، خوشبختانه موضوع واکسن مدیریت شد و کشور از آن شرایط ناگوار نجات پیدا کرد.

معاون رئیس‌جمهور درباره طرح‌های عمرانی نیمه‌تمام در کشور، گفت: در شرایطی که سه هزار همت طرح عمرانی نیمه‌تمام در کشور وجود دارد، دولت سیزدهم به دنبال آغاز طرح جدید نیست و در سفر‌های استانی نیز وعده‌های فراتر از توان دولت نمی‌دهد. بلکه ما در سازمان برنامه و بودجه با اولویت‌بندی طرح‌های نیمه‌تمام موجود و تخصیص اعتبار مناسب به طرح‌های مهم‌تر، بنا داریم و برنامه‌ریزی کرده‌ایم که ظرف سه سال این طرح‌ها را به اتمام برسانیم.

میرکاظمی با بیان اینکه در حال حاضر تنها ۴۵،۵ درصد از درآمد‌های نفتی به حساب خزانه واریز می‌شود، گفت: در دولت‌های گذشته با اجازه‌ای که گرفته می‌شد سهم صندوق توسعه ملی از فروش نفت کاهش داده می‌شد؛ اما امسال ما تا این ماه ۴۰ درصد درآمد نفتی را به حساب صندوق واریز کرده‌ایم و با توجه به سهم ۱۴.۵ درصد وزارت نفت تنها ۴۵.۵ درصد به خزانه واریز می‌شود.

معاون رئیس‌جمهور گفت: عملکرد سازمان برنامه و بودجه در تخصیص اعتبار به این طرح‌ها در سال گذشته، ۱۳۵ درصد بود و موفق شدیم در پایان سال گذشته، ۲۰۲ همت به طرح‌های عمرانی پرداخت کنیم و در سال جاری نیز این روند تقویت خواهد شد.

وی در ادامه با بیان اینکه پول در کشور وجود دارد و باید آن را مدیریت کرد، گفت: وجود معادن، ذخایر نفت و گاز، نیروی جوان تحصیل‌کرده انقلابی، دسترسی به دریا و توان کشور در زمینه کشاورزی، بخشی از سرمایه‌ها و توانمندی‌های کشور است که می‌توان با آن کشور را به‌خوبی اداره کرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: برای هدایت ۵ هزار همت نقدینگی موجود در کشور به سمت تولید و اشتغالزایی، برنامه‌های زیادی  داریم که تشکیل کنسرسیوم‌هایی برای اجرای پروژه‌های میدان نفتی آزادگان و دو پتروپالایشگاه در کشور با استفاده از منابع و توان داخلی، از این برنامه‌هاست که بخشی از آن‌ها آغاز شده و بقیه نیز در حال نهایی شدن است. در مجموع تا کنون ۲۶ میلیارد دلار در حوزه نفت و گاز قرارداد آماده شده و ۱۰ میلیارد دلار دیگر در حال انجام است.

وی در ادامه با بیان اینکه در یک سال گذشته هزینه‌های غیر ضروری را کاهش دادیم و با برنامه‌ریزی برای افزایش درآمد‌های نفتی و مالیاتی، امسال را نیز بدون استقراض و خلق پول پشت سر خواهیم گذاشت، گفت: سال گذشته ماهانه ۱۲ همت اوراق تسویه کردیم و امسال نیز هر ماه ۱۵ همت اوراق دولت گذشته تسویه می‌شود که این به مراتب کمتر از ۱۰۳ همت اوراقی است که دولت در سال ۱۴۰۱ منتشر می‌کند. این میزان از بدهی به دولت فشار زیادی وارد می‌کند مثلا فرض کنید این ۱۵ هزار میلیارد تومان جای تسویه اوراق به طرح‌های اقتصادی استان‌ها اختصاص پیدا می‌کند؟ چه اثری در بهبود شاخص‌های کلان ایجاد می‌شد؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->